F1-sari tahab võtta šnitti suusaaladelt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru MK-sarja kollases liidrisärgis.
Kelly Sildaru MK-sarja kollases liidrisärgis. Foto: Neil Kerr/AP/Scanpix

Kuninglik vormelisari võtab tulevast hooajast kasutusele «aupaiste» hüüdnime kandva turvalahenduse, mis peaks kokpitist välja paistvaid sõitjate peanuppe kaitsma erinevate lendavate objektide eest. Rahvusvahelise Autoliidu presidendi Jean Todti arvates võiks sellel olla aga teinegi ülesanne.

«Ma olen kuulnud ühte ideed, mis mulle meeldib: meistrivõistluste liidrile võiks anda erivärvi turvakaare,» sõnas Todt Saksa väljaande Auto Motor und Sport veergudel. Seega käiks F1 sama rada kui näiteks jalgrattatuurid, kus üldliider on läbi teist värvi liidrisärgi selgelt massist eristatav. Ka Rahvusvahelise Suusaliidu FIS võistlustel on senise hooaja peale enim punkte kogunud sportlase seljas kollane liidrivest. Näiteks sai selle Uus-Meremaal võidetud freestyle-suusatamise pargisõiduvõistluse järel selga Kelly Sildaru.

Todt nendib aga, et tema mõte võibki ainult idee tasandile jääda, sest mitmed meeskonnad töötavad juba selles suunas, et müüa tulevaks hooajaks oma «aupaistetele» reklaampinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles