Tenniseekspert: ma pole Kaiat elu sees nii võidujanulisena näinud

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP

Tenniseekspert Margus Uba on Kaia Kanepiga aastaid lävinud ning tõdeb, et 32-aastane tennisist suutis teda üllatada: «Tabasin end eile mõttelt, et pole teda elu sees nii võidujanulisena näinud!»

Pärast aastast pausi tipptennisesse naasnud ning USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel veerandfinaali jõudnud Kanepi naudib Uba sõnul tennist täiega.

«Nagu ta ise ütles, pole ta pannud enne turniiri endale mingeid ootusi. Ta naudib seda mängu ning see, et tal mänguklass on, ei tohiks olla kellelegi üllatuseks,» räägib Uba.

Ta rõhutab, et USA lahtisi kvalifikatsioonist alustanud Kanepi on näidanud üllatavalt head füüsist.

«Vaadates, kui vähe on ta saanud trenni teha ja võistelda,on tal väga korralik liikumine. Mõned üksikud fragmendid mängus on tal olnud, nii kaheksandikfinaalis Kasatkina kui kolmandas ringis Osaka vastu, kus ta pole üritanud kõiki palle nurgast kätte saada, aga alateadlikult ta nii jaotabki oma energiat. Ja füüsis peab ju vastu pidama. Pidagem meeles, ta on ikkagi mänginud juba seitse mängu: Tavaliselt piisab suure slämmi turniiri võiduks seitsmest mängust. Tema peab kümme võitma.»

Veerandfinaalis kohtub Kanepi ameeriklanna Madison Keysiga, kelle on kord alistanud – 2015. aasta Madridi WTA turniiri avaringis.

«Mina ootan huviga, mis edasi saab. Loodame, et räägime temast juba pühapäeval,» vihjab Uba, et finaal ei pruugi tõesti mägede taga enam olla. 

Kaia Kanepi ja Margus Uba 2011. aastal / MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS
Kaia Kanepi ja Margus Uba 2011. aastal / MIHKEL MARIPUU/PM/SCANPIX BALTICS Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles