Video: Eesti suusakoondis sai rõõmusõnumi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja liikmed rullsuuskadel
Team Haanja liikmed rullsuuskadel Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tänane Postimees kirjutas, et Eesti suusakoondislaste lemmiktreeningupaika Ramsaud on kimbutamas lumepuudus. Nüüd andsid Austriasse jõudnud Team Haanja liikmed teada, et lumi on maas ning suusarajad taas avatud.

Team Haanja peatreener Anti Saarepuu rääkis Postimehele laupäeval, et asjatundjate sõnul on olukord Ramsaus viimase 20 aasta halvim.

«Seal, kus me tavaliselt elame, on must igikelts ning suured praod. Olukord on päris hull, lund liustikul pole,» sõnab ta ning lisab, et varasematelgi aastatel pole lund just rohkelt olnud, ent ühe suusaringi tarbeks on seda siiski kokku kraabitud.

«Kuskil on ikka see lumi olnud, kas ühel või teisel pool mäekuru. Aga nüüd on ikka selline tendents, et iga aastaga läheb vist hullemaks,» tõdeb ta.

Nõnda läksid pühapäeval Ramsausse laagrisse esialgu vaid kaks meest – Algo Kärp ning Karel Tammjärv – olukorda hindama ning andsid teada, et lumi on maas!

«Tõeline vedamine: vahetult enne laagrisse reisimist sadas lumi maha, enne oli liustik suusatamiseks kinni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles