Hyundai palkas Tänaku jahtimiseks MM-sarja kolmekordse pronksimehe

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teine koht Saksamaa rallil tõi Andreas Mikkelsenile ja Anders Jaegerile lepingu Hyundaiga.
Teine koht Saksamaa rallil tõi Andreas Mikkelsenile ja Anders Jaegerile lepingu Hyundaiga. Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/Scanpix

Autoralli MM-sarjas tänavu esialgu tehasemeeskonna kohata jäänud, kuid osal rallidel siiski sõiduvõimaluse saanud ja viimati Saksamaa rallil teisena lõpetanud Andreas Mikkelsen sõlmis Hyundai tiimiga hooaja lõpuni kestva lepingu.

Norralane osaleb koos kaasmaalasest kaardilugeja Anders Jæger-Synnevaagiga hooaja kolmel viimasel rallil Hispaanias, Suurbritannias ja Uus-Meremaal. Mikkelsen testis Hyundai autot juba aprillis, kuid toona lepinguni ei jõudnud. Selle asemel liitus ta hoopis Citroëniga ja sõitis nende autoga tänavu nii Saksamaal kui ka enne seda Sardiinias ja Poolas, saades seal vastavalt 8. ja 9. koha. Lisaks osales ta hooaja alguses kahel rallil WRC2-klassi Škodaga, lõpetades nii Monte Carlos kui ka Korsikal 7. kohaga.

Kolmel eelmisel hooajal teenis Volkswageni rooli keeranud Mikkelsen MM-sarjas kolmanda koha. Karjääri jooksul on ta võitnud kolm MM-rallit, tõustes poodiumi kõrgeimale astmele 2015. aastal Hispaanias ning 2016. aastal Poolas ja Austraalias. Tänavu on Mikkelsen vaid kuuel etapil osaledes kogunud 39 punkti ja hoiab MM-sarjas 11. kohta.

Hyundai lisas oma kodulehel, et tiimi kolm senist liiget Thierry Neuville, Hayden Paddon ja Dani Sordo jätkavad, kuid see, millised kolm meest neljast parajasti võistlema pääsevad, otsustatakse jooksvalt iga ralli eel. Samuti rõhutas tiim, et Mikkelseni palkamisega loodetakse MM-sarjas kinni püüda M-Sport, kes on praegu võistkondlikus arvestuses 325 punktiga liider. Hyundail on teisena 261 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles