Läti alistas korvpalli EMil imelise teise poolajaga Venemaa

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ääremängija Janis Timma (vasakul)võitlemas Venemaa tagamehe Dmitri Kulaginiga.
Läti ääremängija Janis Timma (vasakul)võitlemas Venemaa tagamehe Dmitri Kulaginiga. Foto: OZAN KOSE/AFP

Korvpalli EM-finaalturniiri D-alagrupi neljas voor algas üllatusega, kui seni täisedu omanud Venemaa kaotas Lätile 69:84.

Venemaa võitis avaveerandi 15:12 ja poolaja 44:34, ent kiilus teisel poolajal täielikult kinni. Kolmanda veerandajaga, kus Venemaa viskas kõigest kaheksa punkti, jõudis tabloole 52:52 viik ning samas rütmis kulges ka neljas veerandaeg, mille Läti võitis 32:17.

Läti võidu muudab eriti vägevaks tõik, et meeskonna liider Kristaps Porzingis teenis juba teise veerandaja alguses neljanda isikliku vea ning peatreener Ainars Bagatskis pidi teda edaspidi kasutama väga säästlikult. Viienda vea sai ligi 24 minutit platsil viibinud Porzingis alles poolteist minutit enne mängu lõppu.

Läti edukaim oli 22 punkti visanud Janis Timma. Ülejäänud punktisaak jaotus võistkonna peale üpris ühtlaselt laiali - Porzingis ja Rolands Šmits viskasid 11, Martinš Meiers 10, Davis Bertans ja Janis Strelnieks 9 punkti. Venemaa kasuks viskas Aleksei Šved 21 ja Timofei Mozgov 16 punkti, aga mitte keegi teine seitsme silma piiri ei ületanud.

Läti edu pant oli parem visketabavus väljakult - korvirõnga läbis 44% visetest Venemaa 38% vastu. Lauavõitlus jäi viiki 35:35.

D-alagrupis on nüüd nii Lätil kui ka Venemaal kirjas kolm võitu ja üks kaotus. Kui Serbia alistab Suurbritannia, on ka nende saldo täpselt sama. Neljapäevases viimases voorus kohtub Venemaa brittidega, Serbia Belgiaga ning Läti alagruppi võõrustava Türgiga, kel praeguseks tabelis kaotused nii Venemaa kui ka Serbia käest.

Kui nii Serbia, Venemaa kui ka Läti kõik allesjäänud kohtumised võidavad, tekib nende kolme vahel surnud ring (kõigil neli võitu ja üks kaotus). Omavaheliste mängude korvide vahe alusel oleks järjestus sel puhul: 1. Serbia (+7), 2. Läti (+5), 3. Venemaa (-12). Kui aga Läti juhtub Türgile kaotama, jagavad alagrupi esikoha ilmselt Serbia ja Venemaa ning paremus omavahelises mängus annab sel puhul paremuse Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles