Allar Hint: Kaiat on edasi viinud armastus tennise vastu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi, of Estonia, returns a shot from Darya Kasatkina, of Russia, during the fourth round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Sept. 4, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)
Kaia Kanepi, of Estonia, returns a shot from Darya Kasatkina, of Russia, during the fourth round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Sept. 4, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki) Foto: Andres Kudacki/AP

«Kaial oligi vaja saada vaimne pool paika ning füüsiline korda,» arvab Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint, kes jälgib New Yorgis Kaia Kanepi vägevaid lahinguid USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel. «Siin on ju mängijaid küll, kes unistanud tagasitulekust, aga paljud sellega hakkama ei saa.»

Kanepi jõudis US Openil elus teist korda veerandfinaali, kuid saavutus on seda märkimisväärsem, et seekord pidi eestlanna alustama kvalifikatsioonist. Tennisekarusselli naasis Kanepi alles aprillis, kui võitis Stuttgardi turniiri.

«Kaia on olnud tennisemängijana individualist ja järginud endale sobivaid programme. Ta oli vigastuspausi ajal siiski kogu aeg olemas - kui jalad lubasid juba lööma tulla, mängis meie koondise noormängijatega. Jumal tänatud, et kõik on nii hästi läinud,» sõnab Hint. «See näitabki, kus tasemel on Kaia olnud – tal on see kogemus, mänguoskus.»

32-aastasel Kanepi on leidnud New Yorgis teise nooruse. Hindi sõnul on kaugele näha, kuidas eestlanna mängu naudib. «Meie siin kohapeal näeme vast rohkem, kuidas ta mängus sees on. Kui läheb hästi, on tal rusikas püsti ja ta naeratab. Kui miskit ebaõnnestub, tuleb ohe. Enamjaolt on kõik hästi läinud, aga seda pingevabadust on loomulikult tunda. Kui Kaia hakkaks täna turniirivõitudele mõtlema, oleksid pinged kohe olemas. Tähtis on püsida hetkes ja tunda sellest mõnu!»

Eesti Tennise Liidu peasekretär Allar Hint. Foto: Tairo Lutter
Eesti Tennise Liidu peasekretär Allar Hint. Foto: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti tennisefänne on New Yorki kogunenud omajagu. Kanepiga küll paljud fännipilti teha ei saa, aga emotsioon, mida eestlanna pakub, on põhiline.

«Eestlasi on siin ikka olnud, mõni grupp tuleb ja mõni grupp läheb. Vastastribüünil istus kümmekond eestlast lippudega, kas nad just päris eestlased olid, on oma küsimus. Grupp Kaia toetajaid on igal mängul kohapeal,» räägib Hint ning lisab, et ka välismaalaste huvi on Kanepi suhtes kasvanud. «Ei juhtu ju iga päev, et üllataja veerandfinaali jõuab.»

Hint rõhutab, et nii Anett Kontaveidi saavutused tänavuse hooaja alguses kui ka Kanepi praegune veerandfinaali pääs on Eesti head positsiooni tennisemaailmas kinnistanud. «Me oleme pildis ning Kaia lugu näitab noorematele mängijatele, et kõik ongi võimalik. Spordis tuleb oma aeg ära kannatada ja uskuda. Kaia ju ütles ka, et teda on edasi viinud armastus selle spordiala vastu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles