Poolteist miljonit eurot mustavad Rio mängude pärandit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpia pidanuks olema Carlos Nuzmani karjääri haripunkt, kuid nüüd on korraldamisest saadud au ja kuulsus ähmastumas.
Rio olümpia pidanuks olema Carlos Nuzmani karjääri haripunkt, kuid nüüd on korraldamisest saadud au ja kuulsus ähmastumas. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Brasiilia olümpiakomitee presidendile, Rahvusvahelise Olümpiakomitee auliikmele ja Rio olümpiamängude korralduskomitee juhile Carlos Nuzmanile algas teisipäev halvasti – Nuzman nautis Lebloni rikaste linnajaos asuvas eramus parajasti hommikukohvi, kui tema koduuksele koputasid politseinikud.

Lisaks Nuzmanile endale võtsid vormikandjad läbiotsimise järel kaasa veel hulgaliselt dokumente, mis peaksid tõestama Nuzmanile esitatud süüdistust – väidetavalt jagas ta mullusuviste olümpiamängude korraldusõigusi ostes heldelt laiali 1,4 miljoni euro suuruse summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles