Video: kodupubliku lemmik kukutas US Openil põnevas mängus lätlaste lootuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloane Stephens jõudis karjääri jooksul teist korda slämmiturniiril poolfinaali.
Sloane Stephens jõudis karjääri jooksul teist korda slämmiturniiril poolfinaali. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

New Yorgis jätkuvatel tennise USA lahtistel meistrivõistlustel on naiste üks poolfinaal ameeriklannade siseasi, sest sinna jõudsid Sloane Stephens ja Venus Williams.

Jaanuaris parema jala väsimusmurru tõttu operatsioonil käinud Stephens alistas kaks ja pool tundi kestnud tasavägises matšis 6:3, 3:6, 7:6 (4) kohtumises lätlanna Anastasia Sevastova. Seejuures juhtis Sevastova otsustavas setis seisul 4:3 servimurdega, kuid kaotas seejärel kohe oma servigeimi. Kiiret lõppmängu kontrollis juba Stephens.

Kui 24-aastane Stephens jõudis US Openil poolfinaali esmakordselt, siis tema 37-aastane kaasmaalanna Williams küündis nii kaugele juba üheksandat korda. Samas on 2000. ja 2001. aastal selle turniiri võitnud Williamsi viimasest US Openi poolfinaalist möödas juba seitse aastat.

Ka Williams pidi Petra Kvitova alistamiseks vaeva nägema kaks ja pool tundi ning võidunumbridki olid hämmastaval kombel täpselt samad mis Stephensil ehk 6:3, 3:6, 7:6 (2). Williams ja Kvitova on nüüd kohtunud kuus korda ning alati (!) on võitja selgitamiseks läinud vaja kolme setti, seejuures on kolmel korral võitja selgunud otsustava seti kiires lõppmängus.

Ameeriklaste rõõmuks võivad naiste üksikmängus nelja parema hulgas olla vaid korraldajariigi esindajad, ent selle peo saab rikkuda Kaia Kanepi, kui alistab täna öösel veerandfinaalis Madison Keysi. Neljandas veerandfinaalis on vastamisi ameeriklanna Coco Vandeweghe ja maailma esireket, tšehhitar Katerina Pliškova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles