Video: Saudi-Araabia jõudis MMile tänu fantastilisele kombinatsioonile

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi-Araabia mängijad tähistavad MM-finaalturniirile pääsemist.
Saudi-Araabia mängijad tähistavad MM-finaalturniirile pääsemist. Foto: STR/AP/Scanpix

Jalgpalli MM-valiksarja Aasia tsooni viimases voorus oli Saudi-Araabia kodus vastamisi juba MM-pääsme taganud Jaapaniga ja vajas võitu, et edestada Austraaliat ja jõuda finaalturniirile.

Selle võidu Saudi-Araabia ka sai. Jaapan langes 1:0 tänu Fahad Al Muwalladi 63. minuti väravale, mis sündis fantastilise kombinatsiooni tulemusel – väravavahi algatatud sööduseeria jooksul valdasid palli kõik 11 Saudi-Araabia mängijat, kes andsid 24 täpset söötu enne, kui Al Muwallad palli võrku saatis.

Saudi-Araabia mängis neljal järjestikusel MMil (1994-2006), aga eelmisele kahele finaalturniirile ei jõudnud. Alagrupist on edasi pääsetud korra - 1994. aastal kaotati 1/8-finaalis 1:3 Rootsile.

Aasiast pääsesid otse MMile Jaapan, Iraan, Lõuna-Korea ja Saudi-Araabia. Süüria ja Austraalia kohtuvad play-off’is, mille võitja mängib MM-pääsme nimel Põhja-Ameerika neljanda meeskonnaga (ilmselt Honduras, Panama või USA).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles