Murray tõmbas aia taha läinud lõpuga hooajale joone alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: Twitter/Scanpix

Maailma teine reket Andy Murray, kes jäi käimasolevatest USA lahtistest tennisemeistrivõistlustest viimasel hetkel puusavigastuse tõttu eemale, teatas, et tema hooaeg on suure tõenäosusega lõppenud.

Murray loobus US Openist kaks päeva enne turniiri algust, tema viimane kohtumine jääb juulikuusse, kui ta kaotas Wimbledoni turniiri veerandfinaalis ameeriklasele Sam Querreyle. Samuti on ta juba loobunud oktoobrikuistest Pekingi ja Shanghai turniiridest, samuti ei osale ta ilmselt Viini ja Pariisi turniiril. Kõigil neljal turniiril olnuks šotlasel kaitsta mullune tiitel.

Sotsiaalmeediasse tehtud postituses märkis Murray, et plaanib naasta 1. jaanuaril algavatel Brisbane’i lahtistel, mis on traditsiooniliselt ettevalmistus kaks nädalat hiljem toimuvateks Austraalia lahtisteks. Kolm suure slämmi turniiri võitnud Murrayt hakkas juba kahekümnendates eluaastates vaevama puusavigastus, kuid trauma süvenes tänavu juunis, kui ta jäi Prantsusmaa lahtiste poolfinaalis alla Stan Wawrinkale.

Hooaja on vigastuse tõttu juba lõppenuks kuulutanud nii Novak Djokovic, Wawrinka kui ka Kei Nishikori. Kuna tegu on maailma esikümne mängijatega, kellel mullusest kirjas hulgaliselt häid tulemusi, langevad need punktid meestel nüüd maailma edetabelis ära ja seega võib tabel uue aasta alguseks välja näha üsna omapärane.

See võib aga omakorda Austraalia lahtistel kaasa tuua väga intrigeerivaid vastasseise juba avaringides. Näiteks Murray puhul on võimalik nii suur langus, et ta ei saaks Austraalia lahtisteks isegi asetust 16 parema seas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles