Spordipetturite uus relv – nutikell

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boston Red Soxi lööja Dustin Pedroia mängus New York Yankeesiga.
Boston Red Soxi lööja Dustin Pedroia mängus New York Yankeesiga. Foto: Andy Marlin/USA Today Sports/Scanpix

Ameerika profispordis on podisemas skandaal: üks nende armastatumaid pesapalliklubisid, Boston Red Sox, on sel hooajal läbi viinud ulatusliku sohimängu. Pettuse peamiseks relvaks osutus Apple’i nutikell.

Red Sox on pesapalliliiga MLB ametliku uurimise all, sest nende peale kaebas klubi igipõline rivaal New York Yankees. Kaebuse sisu oli lihtne: Bostoni meeskonna lööjale anti keelatud informatsiooni, millise vindiga palli söötja tema suunas teele saadab.

Nimelt suhtlevad söötja ja otse lööja selja taga paiknev püüdja teineteisega läbi sõrmeliigutuste. Kui neid liigutusi juhtub pealt nägema mõni lööja meeskonnakaaslane ning ta jõuab selle info kolleegile edastada, on tegu igati legaalse käitumisega. Küll aga ei tohi meeskonnad püüdja žeste meelega luurata – olgu selleks elektrooniline jälgimine või isegi binokliga piilumine. Selle reelgi vastu Red Sox eksiski.

Nimelt on MLB tuvastanud, et üks Bostoni meeskonna liige, kes ei viibinud sel hetkel mänguareenil, jälgis videopildist püüdja liigutusi ning edastas selle läbi nutikella meeskonna varumeestepingile. Sealt tehti ees ootav vise lööjale teatavaks, suurendades sellega märgatavalt tema šanssi pallile pihta saada.

Milline karistus Red Soxi ootab, pole veel teada. Hetkel on meeskonna hooaja saldo 78 võitu ja 61 kaotust, millega hoitakse oma divisjonis Yankeesi ees esikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles