Andres Sõbra korvpallikommentaar: just Kanguri-tüüp ongi Kalevil aastaid puudu olnud

Andres Sõber
, korvpallitreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur Pallacanestro Varese meeskonna särgis.
Kristjan Kangur Pallacanestro Varese meeskonna särgis. Foto: Daniele Montigiani/Lapresse/Scanpix

Vaadates korvpalli EMil Soome korvpallikoondise 20-aastase liidri Lauri Markkaneni esinemist, tuleb meelde aeg, kui elasin ja töötasin Soomes. Seda aega oli kokku kümme aastat ning usun, et olen seetõttu enamikust Eesti korvpallisõpradest Markkaneni taustaga paremini kursis.

Markkaneni isa Pekka on endine Soome koondislane ning ka tema ema Riikka oli nooruses Soome tasemel tippkorvpallur. Kui Markkaneni isa meenutas mängijatüübilt Vallo Allingut, siis ema oli kiire ja osav. Igatahes on praegu EMi Soome publikut rõõmustaval staaril väga head korvpalligeenid.

Lisaks on Pekka Markkanen väga sihikindel mees ja kui Laurit taheti 16-aastasena Hispaaniasse mängima kutsuda, astus ta vahele ning ütles, et kõige pealt peab poeg ära lõpetama Helsingis asuva Mäkelanrinte spordikooli, kus ma olen ise omal ajal õpetajana töötanud ja mis on analoogne meie Audentesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles