Kaia Kanepi pärast veerandfinaali: Keys oli eelmistest vastastest selgelt kõvem

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel veerandfinaalis 3:6, 3:6 Madison Keysile kaotanud Kaia Kanepi tunnistas, et oli vastase oskuste – aga eelkõige servi – vastu täna lihtsalt võimetu.

«Ta mängis ikka väga hästi ja oli lihtsalt parem. Eriti pean silmas ta servi – ma ei leidnud selle vastu head rohtu ega suutnud neis geimides üldse õiget võitlust tekitada,» pidas Kanepi määravaks. Tal oli avasetis seisul 1:3 kolm murdepalli, kuid need jäi kasutamata ja hiljem Keys enam uusi võimalusi ei andnudki. «Saanuks selle geimi kätte, võinuks mängupilt olla hoopis teistsugune.»

Ehkki pärast pikka võistluspausi suurele võistluskarussellile naasnud Kanepi tõdes, et iga kaotus on valus, jääb ta pääsuga veerandfinaali ülimalt rahule. «Muidugi ma võtnuks selle, kui keegi enne turniiri pakkunuks. Täna oli selgelt tunda, et pole pikalt võistelnud ja harjunud sellise klassiga vastastega pidevalt mängima. Keys oli selgelt kõvem kui kõik need, keda siin võita suutsin. Tempo ja serv olid hoopis teisest puust,» võrdles New Yorgis paari nädala jooksul kaheksa duelli pidanud Eesti teine reket.

Kanepi lisas, et vajab nüüd vähemalt nädalakese puhkust. «Septembris ma ilmselt enam kuskil ei mängi. Oktoobris-novembris tulevad siseturniirid ja siis loomulikult Austraalia lahtised,» vaatas ta rõõmsalt tulevikku ning märkis, et eelkõige sai US Openil kinnituse: ta liigub õigel teel. Suure tõenäosusega jätkub vähemalt mingil määral ka koostöö värske treeneri Alina Židkovaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles