Federer: langesin konkurentsist õiglaselt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer tunnistas, et ei tundnud end New Yorgis nii vabalt
Roger Federer tunnistas, et ei tundnud end New Yorgis nii vabalt Foto: MPI04/Capital Pictures/MPI04/Capital Pictures

Sel hooajal Austraalia lahtised ja Wimbledoni võitnud 36-aastasel Roger Federeril, kel oli USA lahtistel kolmas asetus, jääb vähemalt sel korral karjääri 20. suure slämmi turniir võitmata. Maailma kõigi aegade edukaim meestennisist kaotas veerandfinaalis argentiinlasele Juan Martin del Potrole 5:7, 6:3, 6:7 (8:10), 4:6.

Turniiri eel seljavigastusega hädas olnud šveitslane tunnistas, et ei tundnud end New Yorgis mängides kordagi sajaprotsendiliselt tervena. Sellest andsid märku juba kahe esimese ringi mängud, kus Federer pidi mõlemal korral kulutama võitmiseks viis setti.

«Tajusin sel turniiril kogu aeg, et kui mulle satub vastu tõeliselt hea mängija, siis kaotan. Ma ei taha väita, et tulin mängule negatiivsete mõtetega, aga teadsin, et ei tunne end kindlalt. Sõltusin liiga vastase tegutsemisest – ja mulle ei meeldi see tunne,» pihtis šveitslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles