Peatreeneriks saanud Sõber: korvpalliliit tegi viimase viie aasta parima otsuse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber. U20 koondise peatreener
Andres Sõber. U20 koondise peatreener Foto: Mihkel Maripuu

«Ütlesin korvpalliliidus, et tegite viimase viie aasta parima otsuse,» sõnas Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber. Tavaliselt alaliidu tegemiste suhtes kriitiliselt meelestatud Sõbra sellise arvamuse tingis tema valimine U20 koondise peatreeneriks.


Esmaspäeval 55. sünnipäeva tähistav Sõber on aastaid rääkinud, et sooviks juhendada Eesti koondist. Päris rahvusmeeskonna etteotsa tal veel asja pole, kuid selle lähima järelkasvu viib ta suvel EMi B-divisjoni turniirile.

U20 koondise peatreeneri valikul jäid viimastena sõelale Sõber ja Rocki peatreener Indrek Visnapuu. Sõber kuulis oma valituks osutumisest üleeile. Täpsemalt saavad koondise ettevalmistuse üksikasjad paika uue nädala alguses. Seni on teada vaid see, et enamik ettevalmistusi tehakse Rakveres ja samas peetakse ka kontrollmängud.

«Ise ei hakka me kuhugi sõitma, loodame, et saame siin mängida Soome, Rootsi, Läti ja Leeduga. Kaks viimast on A-divisjoni meeskonnad,» rääkis Sõber oma soovidest. «Treeninguteks on kõik tingimused loodud – saal on olemas, nüüd tuleb veel tegelda sellega, et poisid saaksid korraliku elamise ja söögi.»

Sõber peab U20 koondisse kuuluvaid pallureid juba valmis mängumeesteks. «Olen nende meestega kokku puutunud palliväljakul nii juhendajana kui Tarvaga nende vastu mängides,» märkis ta. «Sellise koosseisuga ei karda me ühtegi vastast!» lisas ta.

U20 koondise liidriteks peaksid olema Rocki tagamees Rain Veideman, Tarva põhimeeste hulka kuuluv Martin Dorbek, Raplas pallivad Sven Kaldre ja Janar Soo, pärnakas Rannar Raap ning kalevlased Mihkel Schlei­cher ja Jaan Puidet.

14. juulil algaval turniiril on Eesti vastasteks Poola, Šveits, Gruusia, Rumeenia ja Makedoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles