Kas Usain Bolt on tõesti peaaegu sama hea jalgpallur kui Ragnar Klavan?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt Manchester Unitedi särgiga.
Usain Bolt Manchester Unitedi särgiga. Foto: ANDREW YATES/AFP

Kümmekond aastat maailma sprindiradasid valitsenud Usain Bolt peab praegu vigastuspausi. «Pausiks» tuleb seda nimetada, kuna jamaikalane on küll oma jooksjakarjääri lõpetanud, aga see ei tähenda, et ta sportlastee katkeks. Nimelt on kaheksakordne olümpiavõitja suur jalgpallifänn ning soovib oma oskusi muruväljakutel näidata. Videomängu Pro Evolution Soccer (PES) tegijate arvates võiks Bolt jalgpallurina päris kenasti hakkama saada.

PESi ametlik sotsiaalmeedia konto jagas eile postitust, millega kinnitas, et nende uues mängus on vutisõpradel võimalus Boltiga mängida. Mehele omistatud oskustest avaldati, et nii kiirus kui plahvatuslikkus on kruvitud lakke – 99 ehk maksimumtulemus. Vasaku äärena kirjeldatud Bolti üldiseks tasemeks on märgitud 75. Kui hea tulemus see on? Näiteks Ragnar Klavani üldskoor oli mulluses mängus 78 ehk ainult veidi Boltist parem. Manchester Unitedi noor ründetäht Marcus Rashford teenis eelmises mängus enda hindeks samuti 75 ehk tema taset hinnatakse Boltiga võrdseteks. Tõsi, ilmselt saab uuemas mängus Rashfordi skoor olema juba kõrgem.

United on muide ka Bolti lemmikklubi. Jamaikalane viskas möödunud nädalal nalja, et ta ootab juba peatreener Jose Mourinho kutset klubisse treenima tulla. «Kõik teavad, et ma räägin pidevalt (jalgpalli mängimisest). Ma ootan Mourinho kõnet. Ma arvan, et ta jätab selle vist üleminekuteakna viimasele päevale.»

Bolt pidanuks tegelikult oma debüüdi Unitedi eest tegema septembri algul peetud sõpruskohtumises klubi legendide ja endiste FC Barcelona mängijate vahel, kuid tema kergejõustikukarjääri viimasel võistlusel, Londoni MMil, saadud vigastuse tõttu, ei saanud ta matšis kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles