Real ja Barcelona plaanivad suure raha nimel revolutsiooni

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barceona ja Madridi Reali võib tulevikus võib-olla näha Hispaania meistrivõistluste raames ka väljaspool Hispaaniat.
FC Barceona ja Madridi Reali võib tulevikus võib-olla näha Hispaania meistrivõistluste raames ka väljaspool Hispaaniat. Foto: LLUIS GENE/AFP

Hispaania jalgpalli kõrgliiga esindaja kinnitas, et arutluse all on võimalus pidada mõned meistrivõistluste kohtumised väljaspool Hispaaniat.

«Hooajal 2016-17 vaatas La Liga kohtumisi 2,5 miljardit inimest üle maailma. Ilmselgelt on tegemist globaalse haardega meelelahutusega ning oleme huvitatud võistluse rahvusvahelise maine tõstmisest, mistõttu arutame praegu variandi üle pidada mõned meistrivõistluste kohtumised väljaspool Hispaaniat,» sõnas La Liga esindaja.

Hispaania kõrgliiga mure on üha suurenev mahajäämus Inglismaa tippklubidest kommertstulu lõikes. Kuigi Real ja Barcelona on väga edukad, toimib ettearvamatum Inglismaa kõrgliiga tootena palju paremini ning teenib tervikuna oluliselt rohkem raha kui Hispaania.

Inglismaal arutati esimest korda juba 2008. aastal mõtet lisada klubide kalendrisse lisaks tavapärasele 38-le kohtumisele (19 vastasega üks kodus ja üks võõrsil) ka 39. kohtumine, mis toimuks välismaal ja võimaldaks seeläbi teenida suurt lisatulu.

Praeguseks Inglismaal enam plaan aktuaalne pole, sest kätkeb endas liialt keerukusi (ebaloogiline tabel, publiku protestid, ebavõrdsed vastased, reisikorraldus), mis ei kaalu potentsiaalset tulu üles. Hispaania paistab aga kirjeldatud võimalust tõsiselt kaaluvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles