Teoorias on medalikolmik Leedu, Läti ja Soome võimalik…

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti koondise liider Kristaps Porzingis.
Läti koondise liider Kristaps Porzingis. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Scanpix

KORVPALLI EM-finaalturniir jätkub täna ja homme mängitavate kaheksandikfinaalidega. Kui alagrupiturniir toimus neljas linnas üle Euroopa, siis play-off täies mahus Istanbulis. Suursoosikuna alustab medalimänge Hispaania, aga mõtteid poolfinaalist mõlgutavad nii Soome, Läti kui ka Leedu.

Kuna nimetatud kolm riiki kuuluvad kõik eri tabeliveeranditesse – ning mitte keegi samasse favoriidi Hispaaniaga –, ei saa täiesti välistada varianti, et mõlemad Balti riigid ja ka Soome jõuavad poolfinaali. Arvestades, et kõik kolm said alagrupis viiest mängust neli võitu, ei ole see stsenaarium kindlasti utoopia.

Läti koondise liider Kristaps Porzingis põleb soovist klaarida ära 2013. aastal tema kodulinnas Liepajas toimunud U18 EMist pärinev võlg. «Tahtsime tohutult pronksmedalit võita ja kohtusime selle nimel Hispaaniaga. Juhtisime, aga viimasel rünnakul tabas Hispaania hullumeelse kolmepunktiviske. See oli väga valus. Tunne on siiani meeles ja kõrvetab. Loodetavasi jõuame EMil kaugele,» rääkis alagrupis keskmiselt 22,4 punkti visanud Porzingis enne kaheksandikfinaali, kus Läti vastaseks on Montenegro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles