Pärnu Sügisregatil algas otsustav heitlus Eesti meistri tiitlite nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Holtsmann Egon Elsteinilt purjetamiskoondise esindusriietust vastu võtmas
Hendrik Holtsmann Egon Elsteinilt purjetamiskoondise esindusriietust vastu võtmas Foto: Riina Ramst

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja finaaletapp klassidele Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 algas täna Pärnus ideaalsetes purjetamisoludes - keskmises tuules ja päikesepaistes. Avapäeva järel juhivad võistlust Jakob Haud, Johannes Hubert Pukk ja Agate Einause.

Regati avamisel Pärnu Jahtklubis tervitasid purjetajaid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Pärnu Jahtklubi juhatuse liige Jüri Sõber ja Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein. Eesti Jahtklubide Liidul on uus rõivasponsor Sportland AS Helly Hanseni kaubamärgiga ning avamisel anti Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 klasside purjetamiskoondise liikmetele pidulikult üle koondise esindusriietus.

Zoom8 klassis kuulusid täna kõigi sõitude võidud Jakob Haudile (Rein Ottosoni Purjespordikool), millega noormees on ka klassis liidriks. Talle järgneb teisel kohal Hugo Vaino (ROPK) ja kolmandal Hendrik Holtsmann (Pärnu Jahtklubi).

Optimist klassis moodustavad hetkel esikolmiku lätlased: juhib Agate Einause, teine on Elza Cibule ja kolmas Emils Amsils. Eestlastest on kõrgeimal, neljandal kohal Tristan Šaraškin (Kalevi Jahtklubi).

Laser 4.7 paadil seilavatest sportlastest oli 1., 3. ja 4. finišitulemusega avapäeva kokkuvõttes parim Johannes Hubert Pukk (ROPK) Saaremaa Merispordi Seltsi noormeeste Silver Vahsteini ja Daniel Rüüteli ees.

Optimistil võistleb 86, Zoom8 klassis 39 ja Laser 4.7 klassis 25 noort. Eesti sportlastele pakuvad Pärnu lahel konkurentsi lõunanaabrid lätlased.

Võistlusformaat koosneb reedest pühapäeva ennelõunani toimuvast fliidisõitude seeriast ning pühapäeva pärastlõunal jahtklubi esisele akvatooriumile seatud lühirajal purjetatavatest vaatemängulistest finaalidest. Finaalid koosnevad poolfinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja finaalist, kus võistlevad fliidisõitude seeria paremusjärjestuse 1.-3. koha omanikud ning poolfinaali võitja. Kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Laupäeval on fliidisõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval fliidisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Pühapäevaseid finaalsõite kommenteerivad kaldal Anna Pohlak ja Brigita Sepp ning neile on võimalik kell 13:50 kuni 17:00 kaasa elada nii Pärnu Jahtklubis kohapeal kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel siin.

Pärnu Sügisregati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku kaheksast regatist:
1) 26.-28. mai Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
2) 2.-4. juuni Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
3) 9.-11. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid RS Feva, 29er, F18
4) 16.-18. juuni Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula
5) 14.-16. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 25.-27. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
7) 8.-10. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
8) 22.-24. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles