Saksamaa ronis kaotusseisust välja ning lõpetas suursoosiku EMi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa tähistab võitu
Saksamaa tähistab võitu Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Korvpalli EMi järjekordne veerandfinalist on Saksamaa, kes alistas kaheksandikfinaalis 84:81 Prantsusmaa. Viimati jäi Prantsusmaa koondis EMil 8 parema hulgast välja 1977. aastal.

Prantsusmaa läks esimesel veerandil kohtumist 19:10 juhtima ning oli ka poolajaks 40:34 ees, kuid kolm ja pool minutit enne kolmanda veerandi lõppu seisid tablool tänu Daniel Theisile ja Dennis Schröderile viiginumbrid 51:51.

Viimasele veerandile läksid prantslased vastu ühepunktilises eduseisus, kuid sakslased ei jätnud jonni. 5 minutit enne kohtumise normaalaja lõppu tehti 8:0 spurt ning veel kaks minutit enne lõppu tundus, et Saksamaa võit on kindel.

Seejärel võttis otsad enda kätte fenomenaalse viimase veerandaja teinud Evan Fournier (kokku 27 punkti), kes tõi kahe kiire kaugviske ja kaugviskega tabloole 11,8 sekundit enne kohtumise lõppu numbrid 79:82.

Vabavisetel suutis Saksamaa kolmepunktilist edu säilitada ning kuigi Nando de Colo proovis viimasel sekundil kaugviset korvi saata, see ei tabanud ning Saksamaa läheb veerandfinaali. Seal kohtutakse kas Hispaania või Türgiga.

Prantslased olid viimasel kolmel EM-finaalturniiril alati medalile jõudnud, seejuures teeniti neli aastat tagasi Sloveenias meistritiitel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles