Põlva Serviti murdis eurosarjas teise ringi

Ott Järvela
, Mesikäpa spordihall
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsev Eesti käsipallimeister Põlva Serviti kohtus EHF-karikasarja esimese eelringi korduskohtumises Horvaatia klubiga HRK Gorica, võitis 25:22 ning jõudis koguskooriga 46:43 teise eelringi.

Kohtumise esimene poolaeg oli väga väravatevaene - 13. minutil oli seis alles 3:2. Serviti pääses peagi 7:4 juhtima, aga lubas siis Gorical 5:1 spurdi teha. Eduseisu külalised hoida ei suutnud ja vaheajale mindi 10:10 viigiseisult.

Otsustava vahespurdi tegi Serviti 40. minuti kandis, kui saavutati kolmeväravaline eduseis (15:12), mida Gorica edasise kohtumise jooksul enam kaheväravalisest väikemaks kahandada ei suutnudki. Kui 20:16 eduseis sulas veel 20:18 peale, siis mängu lõpusirgel tegutses Serviti kindlalt ja tüüris matši kenasti võidusadamasse.

Võiduga pääses Serviti oktoobri alguses mängitavasse teise eelringi, kus vastaseks taas Horvaatia klubi. Aga siis juba kõvemat masti. Kui äsja alistatud Gorica pälvis mullustel Horvaatia meistrivõistlustel neljanda koha, siis järgmine vastane Nasice RK Nexe võitis hõbemedali.

* * *

Videointervjuu Põlva Serviti ääremängija Henri Sillastega:

* * *

Põlva Serviti peatreeneri Kalmer Mustingu kommentaar kohtumisele:

«Meil on pikem pink. Kui vastane mängis terve kohtumise üheksa-kümne mehega, siis ma otsisin ja andsin jupikaupa teistelegi mänguaega. Ning värskuse tõttu saime nii mõlemas matšis alates 45. minutist jalad paremini alla. Kui muidu jõudis Gorica välkkiirelt tagasi ja me kiirrünnakuid praktiliselt ei saanud, siis 45. minutist alates olukord muutus, sest nende väsimus lõi välja.

Aga üldiselt oleme väga võrdsed meeskonnad, kel mõlemal jääb positsioonirünnakul võimsusest puudu. Vedureid, kes 9-10 meetri pealt viskele läheksid ja tabaksid, kummaski meeskonnas pole. Võrreldes avamänguga, kui elasime ainult Kristjan Muuga ja Henri Sillaste peale, saime täna ka tagaliinist väravaid. Tabasid Carl-Eric Uibo ja Roman Aizatullov, ka Anatoli Tšezlov.

Ülimalt hea meel, et teise eelringi edasi pääsesime. Saame oktoobris kodurahvale veel ühe kõrgetasemelise mängu pakkuda. Nasice RK Nexe on suurte traditsioonidega käsipalliklubi ja kõrgeklassiline meeskond, aga kindlasti mitte selline, kelle vastu meil võimalused puuduksid.»

* * *

Märksõnad

Tagasi üles