Eesti jooksulegend jooksis läbi valu: tahtsin olla eeskujuks kõigile, kes tahavad iseennast ületada (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti spordiajaloo edukaim pikamaajooksja Jane Salumäe lõpetas SEB Tallinna Maratoni poolmaratoni ajaga 1:32.16. 49-aastane naine sai sellega üheksanda koha.

«Mul oli mitu korda mõte, et ma ei jaksa, sest Achilleus on haige. Läbi valu 21 kilomeetrit joosta on ikka enese piinamine,» sõnas Salumäe, kes hakkas poolmaratoni nimel tõsisemalt treenima mai lõpus.


Mis teda lõpetama sundis? «Oma maratonikooli pärast tahtsin olla eeskujuks kõigile, kes tahavad iseennast ületada,» rääkis ta ning lisas, et publiku toetus andis talle palju juurde. 

«Isegi publikut on rohkem. Aastaid tagasi kui ma Eestis elasin, oli maksimaalselt kümme inimest raja kõrval. Kui käibki mõte, et nii raske on, siis kuuled. «Jane, läheb, läheb!» See andis jõudu juurde.»

Hispaania kliimaga harjunud Salumäele meeldis ka see, et täna oli pilvine ja veidi jahedam ilm. «Olen harjutanud 40-kraadises kuumuses ning tänane oli mulle täielik nauding. Ma ei pidanud isegi vett jooma! Hommikul olin mures, et võib-olla on külm, aga kell 12 oli juba väga hea ilm.»

Eesti meistriks krooniti Jekaterina Patjuk Tartu Ülikooli spordiklubist ajaga 1:15.17. Patjuk jäi jooksuga rahule ja kiitis uut põnevat jooksurada: «Uus rada on huvitav. Hea oli joosta – minu jaoks oli see ettevalmistusjooks. Lähen Valenciasse maratoni jooksma ja tänane jooks näitas, et liigun õiges suunas.»

Teise naisena finišeerus Minna Kuslap Jooksupartneri spordiklubist ajaga 1:25.55 ning kolmandana jõudis finišisse Liis-Grete Arro ajaga 1:26.38.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles