Kellele korraldatakse Tallinna maratoni? (2)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas nähti eile Baltikumi ja Põhjamaade kiireimat jooksu.
Tallinnas nähti eile Baltikumi ja Põhjamaade kiireimat jooksu. Foto: ERIK PROZES/

Tallinna tänavatel toimunud sügisjooksu eri distantsid võitsid vaatamata eestlaste tugevale ponnistusele seekord Keenia sportlased. Kas maratoni, poolmaratoni ja 10 km jooksu eesmärk on osalejatele jooksulusti pakkuda või eelkõige nime teha?

Tallinna maratonil ületas esimesena finišijoone Kiprotich Kirui, kes jooksis Põhja- ja Baltimaade kiireima aja – 2:09.22. «Ma ei oodanud sellist aega – eesmärk oli võita ning andsin oma parima,» rääkis ka isikliku rekordi püstitanud Keenia mees Postimehele. Väledusele aitas kaasa ka Eesti hall sügisilm – Kirui sõnul on 14 kraadi parem kui lauspäike ja kuumus.

Tema järel lõpetasid veel kaks Keenia meest: Dickson Terer ja Robert Magut. Just see pahandas Eesti meistriks tulnud Argo Jõesood, kes püstitas juubeldades küll isikliku rekordi 2:28.15, aga lootis natuke ka kiirete tempotegijate abile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles