Saksamaa meistriliigas on eestlaste koduklubidel kaksikjuhtimine

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail (palliga)
Mait Patrail (palliga) Foto: pmk/imago/pmk

Eelmise nädala välismaal mängivad käsipallisangarid olid kahtlemata Mait Patrail ja Dener Jaanimaa, kes aitasid oma koduklubidel alistada Saksamaa rekordmeistri- ja karikavõitja THW Kieli, kuid magusaid võite said mitmed teisedki eestlased.

Saksamaa ja maailma tugevaima sarja ehk Bundesliga tabel näeb nädalalõpu järel uhke välja – esikohal troonib nelja võidu ja kaheksa punktiga Patraili koduklubi TSV Hannover-Burgdorf. Liidrile järgneb tabelis Jaanimaa tööandja MT Melsungen kolme võidu ja ühe kaotusega. Tõsi Berliini Füchse on samuti kaotuseta, ent seni vaid kaks kohtumist pidanud.

Patrailile nädalaga kaks, Jaanimaale üks võit

20-kordne Saksamaa meister, mullune pronksmedalist ja karikavõitja THW Kiel pidi eelmisel nädalal mõru pilli alla neelama mõlema eestlase käest. Neljapäeval alistas Hannover-Burgdorf suurklubi nende endi lõvikoopas, enam kui 10 000 pealtvaataja silme all 31:29 (16:14). Patrail viskas ühe värava ja andis mitmeid tähtsaid sööte, näiteks ka otsustavale väravale.

Pühapäeval oli Jaanimaa kord, kodusaalis võideti Kiel 29:25 (15:10). Erilises hoos oli Melsungeni noor montenegrolasest väravavaht Nebojša Simic, aga hästi mängis oma endise koduklubi vastu eestlanegi. Sarnaselt Patrailiga, sai Jaanimaa kirja vaid ühe värava, ent säras kavalate söötudega. Patrailgi sai nädala lõpetuseks ühe võidu ja ühe värava juurde, kui Hannover-Burgdorf alistas kõrgliiga uustulnuka TuS Nettelstadt-Lübbecke 25:21 (13:10).

Saksamaa 2. Bundesligas viskas EHV Aue kasuks oma hooaja debüütvärava Janar Mägi ning meeskond kirjutas tabelisse esimese võidu – küll napi sellise (34:33) – HG Saarlouisi üle. Karl Roosna jäi nullile kui tema TUSEM Essen kaotas SG BBG Bietigheimile 22:30. Aue tõusis 14ndaks, Essen on tabelis viimasel ehk 20. kohal.

Kolmandas liigas alistas Karl Toomi TV 1893 Neuhausen 29:23 HBW Balingen-Weilstetteni, Viljandi HC kasvandik viskas ühe värava. Armi Pärt aitas Mecklenburger Stiere 30:19 võidule VfL Fredenbecki üle, ehkki väravaid kirja ei saanud.

Voika alustas Türgis kahe võiduga karikavõistlustel

Suvel Türgi kõrgliigasse siirdunud Kristo Voika debüteeris eelmisel nädalal uue koduklubi Serik Belediyespori eest kui kohalikel karikavõistlustel kaks võitu võeti. Türgi karikas algas alagrupiturniiridega, kus Voika tööandja alistas esmalt esiliigatiimi Ankara Hentbol Ihtisasi 39:14 ja siis veidi üllatuslikult ka mulluse kõrgliiga viienda meeskonna Aziziye Belediyesi Termalspori 32:26.

Voika viskas neis mängudes vastavalt kaks ja kuus väravat ning oli debüüdiga arusaadavalt rahul. «Hooaeg algas väga positiivselt, eriti just selle viimase võiduga. Vastane olla ka palju uuenenud, aga suurepärane tulemus ikkagi. Usun, et see tõestab, et meie klubil on potentsiaali ja survestab teisigi vastaseid,» arvas kõrgliiga uustulnuka Seriki mängujuhina tegutsev Voika.

«Olen meeskonnaga väga hästi kohanenud. Kuna tagaliin on kõik uued mehed, siis saime kokkumängu alustada nullist. Tööd on muidugi veel palju, aga asi liigub paremuse poole,» hindas Voika. «Türgi taset on hetkel raske hinnata. Eks Besiktas ole teistest üle, aga ülejäänud tiimid on kõik mängitavad. Türgi liigas toimub igal hetkel palju muudatusi. Võistkonnad võtavad mängijaid juurde ja saadavad neid koju väga lihtsalt.»

Johannson jätkas, Celminš ja Bramanis alustasid võidukalt

Rahvusvahelistes sarjades oli eestlastel nii häid kui mitte nii häid päevi. Belgia-Hollandi ühisliigas alustas KV Kras/Volendam 28:23 võiduga Tongereni Callanti üle. Tähtsas edus mulluse BENE-liiga põhiturniiri võitja (Kras/Volendam oli toona 8.) üle jäi Jesper Bruno Bramanis väravateta.

EHF Cupi avaringi korduskohtumises oli Mikk Pinnoneni Islandi klubi UMF Afturelding lähedal üllatusele, kui vahepeal juhiti selgelt norralaste BSK Handball Elite'i vastu, ent lõpuks kaotati siiski 27:29 (16:12). Pinnonen viskas kolm väravat, aga kahe mängu kokkuvõttes jäädi Norra tiimile 52:55 alla.

Erilises hoos olid Soome meistrivõistluste avavoorus Siuntio IF-i uustulnukad kui Soome käsipalli valitsejale Riihimäe Cocksile võõrsil kõvasti vastu hakati. Teisel poolajal põgenes Cocks eest ja võitis 32:23 (12:12), Sten Maasalu viskas 11 ja Ott Varik 5 väravat. Viimane sai mängu parimate valimisel kahe Cocksi mehe järel kolmanda koha.

Hästi jätkas Rumeenia liigas Martin Johannsoni koduklubi Bukaresti Steaua, kirjutades tabelisse teise võidu kahest mängust, seekord tulemusega 26:19 CSU Suceava üle. Eesti koondise kapten jäi nullile. Andris Celminš viskas Sloveenia liiga avavoorus viis väravat kui tema RK Maribor Branik 34:31 MRK Krkast jagu sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles