Tartust Riiga jalgrattaga – kuidas siis veel?

Tiina Rekand
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimased pidutsejad astuvad ööklubist välja hommikutundidel, et taaruval sammul koju kotile minna. Samal ajal vuhisevad kirevates riietes ratturid Tartu raekoja ette. «Rattasõit on lihtne – paremaga pedaal alla ja vasakuga juba tuleb samal ajal pedaal üles,» selgitab Andres Sampka 18 ratturile. Taustaks suliseb purskkaev ja laupäeva varahommikuselt inimtühjal raeplatsil müristavad ainult tänavapuhastusautod. Kell on 6.38 ja kuupäev 26. august.

Laupäeva varahommik Tartu Raekoja platsil, mil 19 ratturit ja saateautojuht veel ei tea, mida kõike ees ootaval päeval pakkuda on.
Laupäeva varahommik Tartu Raekoja platsil, mil 19 ratturit ja saateautojuht veel ei tea, mida kõike ees ootaval päeval pakkuda on. Foto: Rando Luhaorg

Ees ootab päeva jagu väntamist, et jõuda lõpuks Riiga ja ühtlasi uude sajasse. «Kakssada pluss kilomeetrit pikki rattasõite on tehtud küll, aga üle kolmesaja veel mitte,» räägib triatleet Priit Ailt, üks Tartu-Riia rattamatka korraldava Passion for Adventureʼi asutajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles