Video: MotoGP võidusõitjal lõppes finišisirgel kütus, kuid vägev lidumine päästis talle punkti

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Zarco
Johann Zarco Foto: Vincent Guignet/imago/PanoramiC

Nädalavahetusel sõidetud San Marino MotoGP etapil juhtus põnev intsident, kui Johann Zarco (Tech3 Yamaha) tsiklil sai viimasel ringil kütus otsa ning mees pidi mootorratta üle finišijoone tõukama. Sealjuures õnnestus tal raske füüsilise katsumuse järel teenida ka MM-arvestuses punktilisa.

Zarco oli San Marino GP-l võtmas seitsmendat kohta, kuid 28-ringilise võidusõidu lõpusosas sai tema tsikli kütusepaak tühjaks. Lõpuks langes finišisirgel tsiklit lükanud prantslane 15. kohale, kuid teenis sellegipoolest ühe MM-punkti.

«Mul tekkis kütuseprobleem enne 11. kurvi. Püüdsin sõita kuuenda käiguga ning tsiklit mitte liialt koormata. See töötas kuni 14. kurvini, kuid viimased kaks kurvi oli seis juba hullem. Viimases kurvis pidin tsikli seljast maha tulema ning seda lükkama – ja see oli pikk maa,» kirjeldas Zarco kogemust.

«Teadsin, et seal on kaks joont – stardijoon ja finišijoon. Finišijoon oli aga väga kaugel. Hea, et publik mind toetas. MotoGP on sõu ja mina pakkusin neile sõud, mida nad nii pea ei unusta. Tegelikult selliseid asju ei tohiks juhtuda ning oleme pettunud. Kuid saime lõpuks punkti kätte ning see on parem kui mitte midagi. On ka hullemaid asju, kui tühja kütusepaagiga võidusõidu lõpetamine,» jätkas Zarco.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles