Tammeka kapten Viljandile kingitud viigiväravast: amatöörlik viga, oleks pidanud palli lihtsalt ära lööma

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Kiidron (keskel) raputas endale kohtumise järel tuhka pähe.
Kaarel Kiidron (keskel) raputas endale kohtumise järel tuhka pähe. Foto: Elmo Riig

Eesti jalgpalli meistriliiga 29. vooru avakohtumises võõrustas Tartu JK Tammeka Viljandi Tulevikku. Tartlaste unistus hooaeg viiendana lõpetada sai järjekordse tagasilöögi, kui enamat ei suudetud 1:1 viigist.

Mäletatavasti pani Tammeka reedel Paide vastu püsti hoogsa ründekarusselli ning see lubas kodumeeskonna poolehoidjatel loota, et tabeli eelviimasel real paikneva Tuleviku vastu jätkatakse sama bravuurikalt.

Kohtumise 33. minutil mindigi juhtima, kui nurgalöögi järel skooris peaga meeskonna kapten Kaarel Kiidron, ent tartlaste mäng polnud kaugeltki sama voolav kui eelmises voorus ning löögile pääseti üsna harvadel kordadel.

Teisel poolajal haaras initsiatiivi hoopis külalismeeskond ning nende ponnistusi kroonis edu 81. minutil, mil Tanel Lang lõikas vahelt Kiidroni kehva söödu ning lükkas palli Kristen Kährile, kes tekkinud võimaluse ka külmavereliselt ära realiseeris.

Kaarel Kiidron nentis kohtumise järel, et Tuleviku viigivärav jääb puhtalt tema hinge peale. «Tegin valearvestuse. Ütlesin kogu aeg poistele, et hoiame palli ja selles olukorras siis mõtlesin ka, et hoiame palli ega löö seda pikaks ära. Nägin silmanurgast Andre Pajut, kuid sööt läks mööda ja kohe tuli värav. Mis siin öelda – amatöörlik eksimus, sealt tuleb pall ikkagi ära lüüa,» võttis Tammeka kapten tartlaste jaoks õnnetu olukorra kokku.

Samas pidi temagi tunnistama, et võrreldes reedese mänguga jäi loovusest selgelt vajaka. «Siis olime palliga julgemad, täna ei näinud selliseid egoiste väljakul, kes oleks tahtnud vastastele öelda, et ma näitan teile, kui hea mängija ma olen. Kohati jäädi liiga anonüümseks,» arutles Kiidron.

Ta lisas, et teisel poolajal läks keeruliseks, kuna duelle ei suudetud enam võita ning niipea kui pall ettepoole löödi, tuli see sama kiiresti ka tagasi. «See ei olnud üksnes füüsiline, aga ka vaimne järeleandmine ja lõpuks see, kes rohkem tahtis, saigi oma soovitud tulemuse. Tuleviku jaoks oli see 1:1 teise poolaja võit,» tunnustas Kiidron vastast.

Liigatabelis hoiab Tammeka 30 punktiga kuuendat kohta, seitse punkti vähem kogunud Tulevik on üheksas.

30. voorus sõidab Tammeka eeloleval laupäeval külla Narva Transile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles