Froome kuldsest kolmikust: miski pole võimatu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: JOSE JORDAN/AFP

Äsja Hispaania velotuuri võitjaks kroonitud Chris Froome avaldas, et tuleval hooajal on tema fookus viienda Tour de France’i võitmisel.

Tänavu neljandat korda Prantsusmaa velotuuril triumfeerinud Froome’ist sai alles kolmas rattur, kes on ühe kalendriaasta jooksul võitnud nii Vuelta kui Touri. 32-aastane britt usub, et tal on rattaspordis veel palju saavutada. Seni on viie Prantsusmaa velotuuri võiduga hakkama saanud Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault ja Miguel Indurain.

Lisaks on Froome’il silme ees Giro. «Giro püüdmine oleks suur ülesanne ning see võib Touri ohtu seada, kuid ma ei kirjutaks seda veel maha. Minu tähelepanu on praegu viiendal Tour de France’i tiitlil, kuid praegu on veel vara rääkida. Tahan näha, millised on järgmise aasta suurtuuride rajaprofiilid,» ütles Froome, lisades, et võimalusel sooviks ta ka Vueltal osaleda.

Küsimusele, kas ühe kalendriaasta jooksul on võimalik võita kolm suurtuuri, vastas Froome: «Ma ei ütleks, et see on võimatu. Miski pole võimatu, kuid sellega oleks üksjagu tegu.»

Järgmisena võistleb Froome Norras maailmameistrivõistlustel, kus osaleb kindlasti meeskondlikus temposõidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles