Endine maailma esireket: tippmängijate puudumine tegi US Openile kahju

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
File photo dated 10-07-2016 of Andy Murray lifts the Men's Singles trophy
File photo dated 10-07-2016 of Andy Murray lifts the Men's Singles trophy Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images

Kunagine maailma esinumber Mats Wilander ütles, et tänavune meeste üksikmänguturniir US Openil oli konkurentsi poolest lahja ning tippmängijate puudumine tegi suure slämmi turniirile kahju.

Sel aastal ei mänginud US Openil mitmed tippmängijad. Teiste seas olid vigastuse tõttu puudu Novak Djokovic, Andy Murray ja Stan Wawrinka – mängijad, kes on kõik tulnud USA lahtiste võitjaks.

Eriti kahjustas tänavust endise esireketi arvates Murray loobumine, sest see jättis meeste üksikmängu tabeli alumise poole üsna nõrgaks. Mäletatavasti jõudis tabeli alumisest poolest finaali Kevin Anderson, kellest polnud hilisemale tšempionile Rafael Nadalil finaalis vastast.

«Esmalt peame üldse õnnelikud olema, et tippmängijad on peaaegu alati suurtel slämmidel kohal. Selle turniiriga mõistsime, kui olulised nad suure slämmi turniiridele on,» ütles Wilander.

Tema hinnangul peaksid suure slämmi turniirid, ATP ja Rahvusvaheline Tenniseliit tegema koostööd ning välja tulema sellise kalendriga, mis aitaks mängijatel terve aasta vältel tervena püsida.

«Maailma parimad mängijad peavad mängima maailma parimatel turniiridel. Sel aastal puudus turniirilt viis tavapäraselt maailma esikümnesse kuuluvat mängijat. Võite isegi mõelda, kuidas see turniiri mõjutab. Tavaliselt me ei tunneta paari mängija puudumist, kuid US Openil oli seda kohe tunda,» jätkas Wilander.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles