Kregor Zirk: ujumisoskus on sama tähtis nagu lugemine

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna ja homme kohtub Eesti ujuja Kregor Zirk koolides lastega ja räägib ujumisoskuse vajalikkusest ning oma kogemuse läbi sellest, milliseid võimalusi ujumisoskus elus juurde annab.

«Sellised koolikülastused on väga olulised just seetõttu, et motiveerida lapsi ujuma õppima sedasi, et nad vees hakkama saavad. Ujumisoskus on sama tähtis nagu lugemine, ilma milleta lihtsalt ei saa. Ujumisoskus on ühtlasi elupäästev oskus, millest on kasu ka väljaspool võistlusujumist,» rääkis Zirk.

Kregor sõidab küll juba 16. septembril Türki profiklubiga Energy Standard treenima, kuid enne seda on tal kavas veel rääkida ujumisoskusest Viljandi Jakobsoni ja Järveküla koolides.

Täna kohtub Kregor Järveküla kooli lastega, et neid inspireerida ujuma õppima ja  juhtida tähelepanu ujumisoskuse olulisusele.

Kohtumisel teeb Zirk kaasa ka teise klassi ujumistunni, kus näitab lastele ette ujumisoskuse põhielemente, mida lapsed saavad temaga koos katsetada ning loomulikult demonstreerib Kregor õpilastele ka ujumise tipptaset.

Homme külastab Kregor Viljandi Jakobsoni kooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles