Meistrite liiga teisipäev tõestas, et jalgpallis võidetakse rahaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe ja Neymar
Kylian Mbappe ja Neymar Foto: Anthony BIBARD/imago/PanoramiC

Jalgpalli Meistrite liiga teisipäevane võistluspäev vastas küsimusele, kui suur roll on tippjalgpallis rahal. Lühike ja kokkuvõtlik vastus on: väga suur!

Nimelt võtsid need meeskonnad, kelle eelmise hooaja sissetulek oli nende vastase omast märgatavalt suurem, alagrupi avamängus seljavõidu. Need klubid, kelle sissetulekud olid võrdsemad, näitasid võrdsemat mängu ka jalgpalliväljakul.

Näiteks teisipäeval 0:6 Londoni Chelseale kaotanud Aserbaidžaani klubi Karabahh FK sissetulek moodustas Chelsea (447 miljonit eurot) omast kõigest neli protsenti ehk 16 miljonit eurot.

PSG-le 0:5 alla jäänud Glasgow Celtici sissetulek on aga Pariisi klubist 89 protsendi võrra madalam. Ehk kui PSG möödunud hooaja sissetulek oli 521 miljonit eurot, siis Celtici oma 56 miljonit.

Ainsana leppisid teisipäeval viiki AS Roma ja Madridi Atletico. Nende klubide sissetulekute vahe oli ka mänguõhtu kõige väiksem (5 protsenti) – Atleticol 229 miljonit, Romal 218 miljonit.

Huvitav on välja tuua ka mänguõhtu keskse kohtumise ehk Barcelona ja Juventuse vahelised numbrid. Mängu võitis teatavasti Barcelona 3:0. Nende eelmise hooaja sissetulek oli 620 miljonit. Mullu Meistrite finaali jõudnud Juventuse sissetulek jäi aga 341 miljoni peale, mis moodustas Barcelona omast 55 protsenti.

Üks erand küll teisipäevase mänguõhtuga oli. Nimelt valmistas üllatuse Moskva CSKA, kes alistas võõral väljakul 2:1 Benfica, kelle sissetulek oli venelaste omast 56 protsenti suurem – Benfical 152 miljonit, CSKA-l 67 miljonit. Väiksema sissetulekuga klubidest sai võidu ka Sporting, kuid nende vahe Olympiacosega on kõigest 7 protsenti.

Teisipäevased mängud (klubide sissetulek sulgudes):

  • Manchester United (689 miljonit) - Basel (116 miljonit) 3:0
  • Benfica (152 miljonit) - CSKA (67 miljonit) 1:2
  • Müncheni Bayern (592 miljonit) - Anderlecht (86 miljonit) 3:0
  • Celtic (56 miljonit) - PSG (521 miljonit) 0:5
  • Chelsea (447 miljonit) - Karabahh FK (16 miljonit) 6:0
  • AS Roma (218 miljonit) - Madridi Atletico (229 miljonit) 0:0
  • Barcelona (620 miljonit) - Juventus (341 miljonit) 3:0
  • Olympiacos (74 miljonit) - Sporting (69 miljonit) 2:3

Tänaste vastasseisude sissetulekute erinevus protsentuaalselt:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles