Sloveenia 18-aastane superstaar: tahan olla selline nagu Porzingis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Doncic ja Kristaps Porzingis
Luka Doncic ja Kristaps Porzingis Foto: OSMAN ORSAL/REUTERS

Korvpalli Euroopa meistrivõistlustel väga head turniiri tegev Sloveenia 18-aastane superstaar Luka Doncic avaldas pärast eilset 103:97 võitu Läti üle, et tema suureks eeskujuks on just lätlasest NBA-täht Kristaps Porzingis.

Kui Doncic viskas eile 27 punkti, siis Porzingis oli 34 punktiga üleplatsimees. «Tahtsime teda rünnata, sest ta oli ohtlik – ta viskas meile vist 34 punkti? Ta on imeline mängija ja hea inimene. Loodan, et saan olla nagu tema. Ta võib olla isegi maailma parim mängija,» ei hoidnud Doncic kiitusega tagasi.

Poolfinaalis kohtub Sloveenia Hispaaniaga, kes oli veerandfinaalis 84:72 parem Saksamaast. «Sellest tuleb suur mäng. Peame mängima perfektselt, et neist jagu saada, kuid oleme selleks valmis. Oleme enesekindlad ning näitame oma iseloomu,» lausus Doncic, kelle sõnul oleks medal EMilt ilus kingitus viimast finaalturniiri mängivale Goran Dragicile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles