Galerii: Venemaa tegi enda elu keeruliseks, kuid edenes siiski poolfinaali

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa korvpallikoondis edenes EMil poolfinaali, kuid ilusa esituse teinud Kreeka kindlustas meie idanaabritele tõsise tööpäeva.

Veerandfinaal algas venelastele aeglaselt: avaveerand kaotati 17:24 ning pikemale vaheajalegi mindi veel kuuepunktilises kaotusseisus. Teisel poolajal saadi oma mängumootor aga korralikult käima ning sellele enam kreeklastel vastust polnud. Hellase koondis ponnistas, kuis jaksas, aga viimasel veerandil jõuti parimal juhul kahe punkti kaugusele. Lõpuks tuli tunnistada Venemaa 74:69 paremust.

Sealjuures tulid venelased isegi konkurentidele veidi vastu: terve mängu sajaprotsendilise tabavusega vabaviskeid realiseerinud idanaabrid eksisid otsustavatel hetkedel lõpuks viiel viskel. Kehv päev oli neil ka kolmepunktijoone tagant – rõnga läbis tabati 26 katsest vaid 6 viset. Venelaste õnneks oli sama kehv viskekäsi täna ka kreeklastel – kaugviskeid tabati 5 20-st.

Üleplatsimehena tõi Aleksei Šved 26 punkti – samas jäi mehe arvele ka suisa seitse pallikaotust. Kreeklaste parim oli Nick Calathes 25 silmaga.

Venemaa jääb oma poolfinaalivastast ootama täna õhtul peetavast Itaalia-Serbia kohtumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles