ROK kinnitas 2024 ja 2028 olümpiamängude korraldajad

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariis tähistas 2024 OMi korraldusõigust olümpiarõngaste eksponeerimisega. Kahjuks polnud pidulikku sündmust ilmataadiga kooskõlastatud.
Pariis tähistas 2024 OMi korraldusõigust olümpiarõngaste eksponeerimisega. Kahjuks polnud pidulikku sündmust ilmataadiga kooskõlastatud. Foto: CHRISTOPHE SIMON/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) vajutas kummitempli alla juba varem teada olnud otsusele, et 2024 suveolümpiamängud toimuvad Pariisis ning neli aastat hiljem saavad maailma parimad sportlased kokku Los Angeleses.

Algselt kandideerisid mõlemad linnad 2024 OMi korraldamisele, kuid teiste huviliste puudumisel oli ROK nõus, et kui Pariis ja Los Angeles jõuavad omavahel kokkuleppele, saavad nad kahe peale ära pidada ka 2028 mängud. Lõpuks oli USA suurlinn nõus hilisemate mängude korraldamisega, et prantslased saaksid suurvõistlusega tähistada saja aasta möödumist 1924. aasta OMist. Los Angeleses on varem olümpiat peetud kahel korral - 1932 ja 1984.

Algselt kandideerisid 2024 suveolümpia korraldamisele ka Hamburg, Rooma ja Budapest. 2020 toimuvad olümpiamängud Tokyos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles