Šarapova andis kriitikutele vastulöögi: pole nende asi arvamust avaldada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: RW/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Tennisetäht Maria Šarapova, kes pidi keelatud ainete tarvitamise eest ära kandma 15 kuu pikkuse võistluskeelu, andis BBC intervjuus kriitikutele vastulöögi, öeldes, et neil «puuduvad faktid».

Endine maailma esireket jäi vahele keelatud ainete nimekirja kantud meldooniumi tarvitamisega ja langes paljude konkurentide rünnaku alla. «Ta on petis ja minu arust ei tohiks petised ühelgi spordialal naasmiseks luba saada,» sõnas näiteks kanadalanna Eugenie Bouchard aprillis. «Sellised kommentaarid ei põhine faktidel ja seetõttu ei tee ma neist välja,» vastas Šarapova.

Venelanna andis just välja autobiograafia pealkirjaga «Peatamatu: minu senine elu» torkas ka šotlast Andy Murrayt. Britt on rääkinud, et peab veidraks seda, kuidas meldooniumi taolist retseptiravimit, mis on ette nähtud südameprobleemide tohterdamiseks, kasutavad niivõrd paljud sportlased. «Pole nende asi arvamust avaldada, sest neil puuduvad faktid,» kordas Šarapova oma seisukohta. «Niisugused laused sobivad aga hästi pealkirjadeks ja pealkirjadena neid ka kasutatakse.»

Šarapova tunnistas, et tegi ise suure vea, kui ei kontrollinud, kas ravim, mida ta võtab enda väitel alates 2006. aastast, on jätkuvalt lubatud. See kanti keelatud ainete nimekirja mullu 1. jaanuaril. «Kuid lõppude lõpuks on tegu siiski minu karjääriga. Võtsin vastutuse, tunnistasin oma viga ja kandsin karistuse ära. Nüüd olen tagasi,» sõnas venelanna.

Samas on ta endiselt seisukohal, et meldoonium võiks olla lubatud. «Pole mingit tõestust, et see sportlast kuidagi aitab. Keegi pole vastavaid tõendeid esitanud. Millel see keeld siis põhineb?» imestas Šarapova. Keelu põhjusena on ametlikult välja toodud ravimi positiivne toime sportlase vastupidavusele ja võhmale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles