Käsipalli karikasarjas mängiti üks põnev ja üks ühepoolne kohtumine

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Viimsi mängijad.
HC Viimsi mängijad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Neljapäeva õhtul jätkusid Eesti karikavõistlused käsipallis kui peeti kaks kaheksandikfinaalide avakohtumist. HC Viimsi/Tööriistamarket alistas HC Tallase 37:18 (16:8) ja SK Tapa sai jagu Tartu Ülikoolist 27:25 (13:13).

Mullu karikavõistlustel nelja hulka jõudnud HC Tallas pole pärast meistriliigakohast loobumist muidugi sama tiim ning esiliigaklubina aste kõrgemal mängiva HC Viimsi/Tööriistamarketi vastu ei saadud. Avaminutitest peale haaras Kuristiku Gümnaasiumi saalis ohjad külalismeeskond ja võitis poolaja 16:8.

Koguni seitsmel korral Eesti karikavõistluste finaali jõudnud Viimsi sai lõpuks kindla 37:18 võidu. Võitjate poolel sai Rail Ageni kirja 9 tabamust, sealjuures viskas vasakäär oma meeskonna esimesest 10-st neli ja viimasest kuuest viis väravat! Otto Karl Kont lisas 7 tabamust ning Tallase poolel oli täpseim Johannes Treimanis 5 väravaga. Kordusmäng toimub Viimsis nädala pärast.

Teises kohtumises oli põnevust oluliselt enam kui noortest palluritest koosnev meistriliiga klubi SK Tapa võttis vastu peamiselt kogenuid mängijaid koondava, aga esiliigas esineva Tartu Ülikooli. Avapoolaeg kulges põhiliselt TÜ taktikepi järgi, kuid pidev paariväravaline edu kuivas vaheajavileks viigiseisuks 13:13.

Teine pooltund algas sama võrdselt, ent poolaja keskel libises Tapa eest. Viis minutit enne lõppu juhtisid võõrustajad 27:20, aga mitu eemaldamist aitasid ülikoolimeeskonnal jõuda lõppseisuni 27:25, kusjuures Janno Kuus viskas kõik TÜ viimased viis väravat!

SK Tapa kasuks tabasid 17aastased Raimond Himma ja Vahur Oolup vastavalt 7 ja 6 korda, kaotajate poolel jäi endiste noortekoondislaste ning Põlva käsipalli kasvandike Kuusi ja Klaus Peeter Rüütli arvele 8 tabamust. Korduskohtumine peetakse Tartus Maaülikooli spordihoones 1. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles