Ovetškin avaldas NHLi otsuse üle nördimust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ovetškin
Aleksandr Ovetškin Foto: Sergey Guneev/Sputnik

Teatavasti keelas NHL oma mängijatel 2018. aasta olümpiamängudel osalemise ära, kuid mängijad ei kavatsenud veel alla anda. Kuigi Washington Capitalsi ründaja Alexander Ovetškin on seni hoidnud kindlat joont, et plaanib Lõuna-Koreasse kindla peale Venemaad esindama sõita, tegi ta pöördumise, kus ütles, et võitlus on läbi.

«IIHF ja NHL ütlevad, et minu kodumaa ei tohi ühtegi NHLi mängijat koondisesse kutsuda. Mina, minu meeskonnakaaslased ning teised mängijad, kes tahavad olümpiale minna, kaotavad. Niisamuti kaotavad selle otsusega hokifännid. NHLi mängijad on hokile ja olümpiale head. Jama, et meil ei lasta seal mängida!» oli ta nõutu.

«Olümpia on mul veres ning kõik teavad, kui väga ma oma kodumaad armastan. Kogu selle aja, kui ma olen NHLis mänginud, on NHLi jäähokimängijad olümpiamängudel käinud. Ma pole kunagi kogu oma karjääri jooksul pidanud valima oma kodumeeskonna ja riigi vahel. Armastan Capitalsi ja oma meeskonnakaaslasi täpselt sama palju kui oma riiki ning tean, et teised NHLi mängijad teeksid oma kodumaa nimel sama. Me ei peaks sellises positsioonis olema!»

NHLi mängijad osalesid esmakordselt 1998. aasta Nagano olümpiamängudel ja tegid seda kuni 2014. aasta Sotši mängudeni. Sportsnet kirjutab, et pinged tärkasid siiski juba pärast 2006. aasta Torino mänge, kui Philadelphia Flyersi omanik Ed Snider kuulutas avalikult – tema ei nägevat ookeanitagustel olümpiamängudel osalemises mingit väärtust. 

Hokisõpradel jääb nüüd aga nägemata tohutu hulk staare, sest Sotšis koosnesid näiteks USA ja Kanada koondised ainult NHLi mängijatest. Kõigi osalenud meeskondade nimekirja kuulus vähemalt üks NHLi mees ning suurte hokiriikide puhul moodustasid unelmate liiga mängijad 25-mehelisest koosseisust umbes poole või enamgi. Nii Venemaa kui ka Tšehhi koondise ridades oli NHLi mehi 16, Soomel 14, Slovakkial 12, Rootsi koondislastest mängisid aga NHLis kõik peale ühe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles