Üliraskest seisust välja tulnud Jürgen Zopp jõudis Poolas poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Mailiis Ollino

Eesti esitennisist Jürgen Zopp alistas Poolas Szczecinis toimuval ATP Challenger-turniiril maailma edetabelis 105. kohal oleva sakslase Dustin Browni ja jõudis veerandfinaali.

Zopp võitis avaseti 6:2, ent kaotas teise 4:6 ja jäi kolmandas otsustavas setis 0:4 kaotusseisu. Siis leidis eestlane aga uuesti oma mängu ja ehkki seisult 3:4 oli Brownil kasutada veel kaks murdepalli, suutis Zopp oma servi hoida ning murda kohe seejärel ka Browni servi, lõpetades seejärel kohtumise oma servigeimi võiduga.

Poolteist tundi kestnud kohtumises lõi Zopp kaks serviässa vastase kuue vastu, ent Brown tegi ka kuus topeltviga, samas kui Zopp mitte ainsatki. Tosinast murdepallist võitis Zopp viis, Brown aga üheksast kolm. 

Veerandfinaalis kohtub Zopp kas kunagise paarismängupartneri, poolaka Jerzy Janowicziga (ATP 149.) või teise asetusega sakslase Florian Mayeriga (ATP 69.). Zopp ise on maailma ametlikus edetabelis praegu 217. kohal, olles teinud viimases tabelis võimsa 94-kohalise tõusu. Mitteametlikus live-edetabelis on ta aga kerkinud juba 194. reale.

Poolas praeguseks teenitud edetabelipunktid tõstavad eestlase uues maailma edetabelis tõenäoliselt teise saja sisse. Eestlane on seejuures võitnud viimasest 30 kohtumisest 29. Äsja alistas ta Hollandis Alphenis peetud Challenger-turniiri finaalis hispaanlase Tommy Robredo, millele eelnesid võidud Kasseli, Pärnu ja Helsinki ITF-turniiridel. Vaid Hyvinkää turniiril pidi Zopp finaalis tunnistama belglase Julien Cagnina paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles