Blogi ja galerii: Serbia seljatas EMi poolfinaalis visalt võidelnud Venemaa

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Euroopa meistrivõistluste teine finalist on Serbia, kes alistas poolfinaalis 87:79 Venemaa. Finaalis kohtutakse Sloveeniaga, kes üllatas eile kindla võiduga suursoosikut Hispaaniat. Avapoolajal võimutsenud ja puhkepausile 14-punktilises eduseisus läinud serblased lubasid küll venelastel neli minutit enne mängu lõppu kahe punkti kaugusele jõuda, aga lõpuks võeti meeskonna liidri Bogdan Bogdanovici vedamisel siiski võit ja finaalikoht.

Bogdanovic viskas lõpuks 24 punkti, võttis kolm lauapalli, andis neli korvisöötu ja tegi kaks vaheltlõiget. Boban Marjanovic lisas 18 punkti ja Vladimir Lucic 13 punkti. Üleplatsimehena tõi Aleksei Šved 33 punkti, Andrei Vorontsevitš toetas teda 14 punktiga ning Timofei Mozgov viskas 11 punkti ja võttis üheksa lauapalli. 

Mängu eel:

Korra on sel turniiril juba kohtutud, kui D-alagrupis võitis Venemaa tasavägise mängu 75:72. Venelaste parim oli selles kohtumises 22 punktiga Aleksei Šved, Serbia poolel tõid nii Bogdan Bogdanovic kui ka Boban Marjanovic 19 punkti.

Serbiale on Venemaalt saadud kaotus seni turniiri ainus, venelased jäid aga alagrupis 69:84 alla Lätile. Kaheksandikfinaalis said mõlemad kindla võidu, kui Venemaa alistas 101:78 Horvaatia ja Serbia oli 86:78 üle Ungarist. Serblaste jaoks oli lihtne ka veerandfinaal, sest Itaalia seljatati 83:67, Venemaa võitles aga pikalt Kreekaga ja jäi lõpuks peale 74:69.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles