Valitsev maailmameister üritab Kubicat vormel 1 sarja aidata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus kümnekonna aasta tagant, kui Nico Rosberg sõitis Williamsi ja Robert Kubica BMW Sauberi võistkonnas.
Meenutus kümnekonna aasta tagant, kui Nico Rosberg sõitis Williamsi ja Robert Kubica BMW Sauberi võistkonnas. Foto: imago sportfotodienst/imago/HochZwei/Scanpix

Vormel 1 sarja valitsev maailmameister Nico Rosberg asus tööle poolaka Robert Kubica mänedžerina. Eesmärk on üks – tuua Kubica tagasi kuninglikku sarja, vahendab BBC.

Kubica võistles viimati vormel 1 sarjas 2011. aastal, kui sattus ralliavariisse ja vigastas rängalt paremat kätt. «Oleme lapsepõlvest saadik tuttavad ja Nicost on mulle naasmisel suur abi,» sõnas Kubica. Rosberg tegi poolakale omakorda komplimendi: «Robert ja Lewis Hamilton olid kiireimad mehed, kellega olen iial võidu sõitnud.»

Kubica on osalenud Renault’ tiimis kolmel testil, kaasa arvatud tänavuse autoga Hungaroringil. Prantsusmaa tiim otsustas siiski Kubicat mitte palgata ja tegi täna ametlikult teatavaks, et järmgisel hooajal sõidab nende ridades Nico Hülkenbergi kõrval Carlos Sainz Jr. Tiimijuhi Cyrile Abitebouil’ sõnul tekkis neil Kubica füüsilise vormi osas siiski küsimärke, kuid ta ei täpsustanud, mida silmas pidas.

Kubica teine mänedžer Alessandro Alunni Bravi on sellegipoolest otsinguid jätkanud, sest tema sõnul tõestas Kubica Ungaris, et saab vormel 1 auto talitsemisega hakkama. Palju võimalusi poolakal enam siiski jäänud pole. Vaba koht võib aga uuel hooajal olla Williamsis, kust lahkub tõenäoliselt Felipe Massa ja tiim vajab Lance Strolli kõrvale kogenud meest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles