Froome ei kavatse isegi haigena dopinguaineid kasutada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Äsja Hispaania velotuuri võitnud ning sellega ühel hooajal nii Vueltal ja Tour de France’il triumfeerinud Chris Froome ei kritiseeri sportlasi, kes kasutavad tervislikel põhjustel saadud eriloa alusel sooritust parandavaid arstimeid, kuid ise ta seda ei teeks.

«Iial ei tohiks öelda iial, sest see oleks jabur, aga ma ei oska ette kujutada, millal neid võtaksin,» vahendab Eurosport briti mõtteid arstide antud eriloaga ravimite kohta. «2015. aasta Tour de France’il läks mu seis väga kehvaks. Ma olen astmahaige ja lisaks oli mul ka veel hingamisteede põletik. Arvan, et sel hetkel oleks olnud arusaadav ja meditsiiniliselt õigustatud eriloaga rohte manustada, et bronhide kinnistust leevendada,» meenutas Froome tema jaoks võidukalt lõppenud velotuuri.

«Paljud inimesed oleksid selle peale aga küsinud, et kui sel on sooritust parendav mõju, kuidas sa seda võtta saad. Nii et ma ei teinudki seda, sest ma ei tahtnud, et need küsimused võistlust määriksid,» lisas Froome.

«Eriloaga rohtudel on spordis koht, kui neid õigesti kasutada. Inimestele, kes ravimeid vajavad, ei tohiks neid keelata,» mõlgutas Froome mõtteid. Britt lisas, et ta on enda poolt andnud kõik, et olla dopinguküsimustes võimalikult avatud «Inimestel on rattasõidu mineviku tõttu õigus umbusule. Ma saan sellest igati aru.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles