Serbia korvpallikoondise peatreener jõudis enneolematu saavutuseni

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandar Djordjevic
Aleksandar Djordjevic Foto: PIXATHLON/SIPA/PIXATHLON/SIPA

Serbia korvpallikoondise peatreener Aleksandar Djordjevic tüüris oma korvpallikoondise Euroopa meistrivõistluste finaali ning jõudis sellega erakordse tähiseni – ta on nüüd esimene inimene maailmas, kes on jõudnud kolmel erineval korvpalli tiitlivõistlusel finaali. Seda nii treeneri kui mängijana.

Täna õhtul finaalis Sloveeniaga vastamisi minev Djordjevic on mängija ja treenerina medali võitnud olümpiamängudelt, maailmameistrivõistlustelt ning nüüd ka Euroopa meistrivõistlustelt.

Mängijana võitis ta MM-kulla 1998. aastal, kolmel korral krooniti ta Jugoslaavia koondise ridades Euroopa meistriks (1991, 1995, 1997). 1996. aasta olümpialt teenis ta hõbemedali. Treenerina on tal praegu ette näidata kaks hõbedat - 2014. aasta MMilt ning 2016. aasta olümpialt. Kas täna tuleb treenerina esimene tiitlivõistluste kuld, selgub kell 21.30 algavas finaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles