Venemaa huligaanid võivad Liverpooli fännidele kalliks maksma minna (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: David Davies/EMPICS Sport

Moskva Spartaki jalgpalliklubi ootab oma karistust Meistrite liiga avamängus korda rikkunud fännide pärast, kes süütasid mängus Mariboriga ilutulestikuraketi ning tulistasid selle väljakule kohtuniku suunas.

Spartak saab oma karistuse teada tuleva nädala neljapäeval. Üks võimalik karistus on see, et järgmise Meistrite liiga kodumängu peavad nad tühjade tribüünide ees. Kui selline otsus tehakse, jääb Liverpooli võõrsilfännidel aega viis päeva, et oma reisiplaanid tühistada.

Jalgpallifänne ühendav organisatsioon palub aga UEFA-l sellist otsust mitte teha. «Palume UEFA-l otsuse tegemisel arvestada Liverpooli fännidega, kes plaanivad Venemaale reisida. Oleme kollektiivse karistamise vastu. Sellise karistusega saaksid kahju täiesti süütud (Liverpooli – toim) fännid.»

Kui UEFA aga otsustab, et kohtumine mängitakse tühjade tribüünide ees, siis poleks see esimene kord, kui Inglismaa jalgpalliklubi fännid Venemaa kolleegide pärast karistada saavad. Nimelt määrati Moskva CSKA-le 2014. aastal samasugune karistus ning toona jäid mängust ilma Mancester City võõrsilfännid.

Liverpoolile eraldati mänguks Spartakiga 1145 piletit ning need läksid müüki juba reedel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles