Ferrari kinkis trumbid Hamiltonile

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappenist (keskel) on ootamatult saanud täidis Ferraride võileiva vahel. Vasakul Sebastian Vettel ja paremal Kimi Räikkönen.
Max Verstappenist (keskel) on ootamatult saanud täidis Ferraride võileiva vahel. Vasakul Sebastian Vettel ja paremal Kimi Räikkönen. Foto: Yong Teck Lim/AP/Scanpix

Singapuri vormel 1 etapp pidi olema koht, kus Ferrarid näitavad võimu ja Sebastian Vettel tõuseb taas MM-sarja liidriks. Aga võidusõidujumalanna on halastamatu – kümmekond sekundit pärast starditulede kustumist oli punatiimi võidusõit läbi.

Laupäevases kvalifikatsioonis läks kõik plaanipäraselt, enamgi veel. Vettel haaras parima stardikoha ja Kimi Räikkönen oli kolmas. MM-sarja liider Lewis Hamilton sõitis välja alles viienda aja ja tunnistas ausalt: vajan pühapäeval imet, et Ferraridele vastu saada.

Ime sepistajaks osutus ootamatult Ferrari ise, täpsemini Vettel, kes ilmutas taas kalduvust pinge all olles läbimõtlematuid liigutusi teha. Sakslane sai hea stardi, kuid üritas avakurvi eel Max Verstappenit blokeerida ja vajus vasakule. Et hollandlasest omakorda vasakut kätt kihutas avakurvi suunas Räikkönen, jäi stardisirge kolmele autole lootusetult kitsaks ning kokkupõrge pühkis kõik kolm teelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles