Video ja galerii: Lukaku tegi seda, mida Rooney ei suutnud

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga viiendas voorus läksid omavahel vastamisi Manchester United ja Everton ehk Wayne Rooney ning Romelu Lukaku endine ja praegune koduklubi. Võidurõõmu said tunda Manchesteri klubi toetajad.

Koduväljakul mänginud Manchester United haaras juhtohjad neljandal minutil, kui meeskonna kapten Antonio Valencia otse õhust mänguvahendi Evertoni väravasse lõi. Teine tabamus sündis 84. minutil Henrikh Mkhitarjani jalast, kes realiseeris Lukaku söödu.

Suvises üleminekuaknas Evertoni särgi Manchester Unitedi vastu ringi vahetanud Lukaku luhtas avapoolaja keskpaigas suurepärase võimaluse, kuid sai jala valgeks normaalaja viimasel minutil, lükates palli mõne meetri kauguselt väravasse.

Lisaminutitel mängis karistusalas käega palli Evertoni poolkaitsja Morgan Schneiderlin ning peakohtunik Andre Marriner määras Manchesteri klubi kasuks 11 meetri karistuslöögi. Neli minutit varem mängu sekkunud Anthony Martial vormistas lõppskoori 4:0.

Algkoosseisus alustanud, kuid kümmekond minutit enne matši lõppu puhkama vahetatud Rooney pääses teise kolmveerandtunni alguses vastaste väravat ohustama, kuid tema löögi tõrjus David De Gea. Ehk endise koduklubi vastu suutis skoori teha vaid Lukaku.

Manchester United on kogunud viie vooruga 13 punkti ning jagab linnarivaal Manchester Cityga liidrikohta. Evertoni hooaja algus on olnud kõike muud kui hea – kogutud on vaid neli punkti ning kehva väravate vahe (2:10) tõttu paiknevad nad väljalangemistsoonis.

Inglismaa kõrgliiga kümme parimat viie vooru järel:

  1. Manchester City 13 punkti
  2. Manchester United 13
  3. Londoni Chelsea 10
  4. Newcastle United 9
  5. Tottenham Hotspur 8
  6. Huddersfield Town 8
  7. Burnley 8
  8. Liverpool 8
  9. Southampton 8
  10. West Bromwich Albion 8
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles