USAs ülikoolidega tutvuv Tass kiidab treeningtingimusi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Tass.
Matthias Tass. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti üks lootustandvamaid keskmängijaid Matthias Tass viibib hetkel Ameerika Ühendriikides, kus tutvub kahe ülikooliga – Georgia Techiga Atlantas ja St. Mary’ga San Franciscos, kirjutab basket.ee.

Ühendriikidesse jõudis Tass juba laupäeval. Eile kohtus 18-aastane eestlane Georg Techi ülikooli treenerite ja personaliga ning tutvus sealse spordikompleksiga. «See on ikka hoopis teine teema, kuidas siin mängijate eest hoolitsetakse. Näiteks on eraldi on mängu- ja treeningsaal. Treeningsaali laes on masin, mis ütleb, kui kõrge kaarega sa viskad ja annab infot, kui palju peab viset muutma, et rohkem viskeid tabaksid.»

Noormees lisas, et olemas on absoluutselt kõik, millele mõeldagi oskaks. «Riietusruumide kõrval on vaba aja veetmise keskus, samuti koht, kust saab kõik vajalikud toidulisandid.»

Igal treeningul on kohal umbes 10 personalitöötajat, kes aitavad programmi võimalikult professionaalselt ja sujuvalt läbi viia. Eraldi inimesed on palgatud põranda puhastamiseks.

«Isegi trenni tehakse siin statistikaga. Töötajad täidavad suurel tahvlil statistikat, et treener saaks hiljem analüüsi teha. Taastusravi on siin samuti uskumatu. Ei kujutaks ette, et nende vahenditega kunagi üldse lihasvalu oleks,» kirjeldas tingimusi Georg Techi ülikoolis Tass.

Homme lendab sel hooajal BC Kalev/Cramo hingekirja kuuluv Tass San Franciscosse, et sealse St. Mary ülikooliga tutvuda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles