Millise vastasega kohtub täna Kalev/Cramo Meistrite liigas?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo alistas kontrollmängus Rapla.
Kalev/Cramo alistas kontrollmängus Rapla. Foto: Mihkel Maripuu

BC Kalev/Cramo alustab täna õhtul heitlust FIBA Meistrite liigasse pääsemise nimel. Makedoonia pealinnas Skopjes võõrustab Eesti meistrit kohalik Karpoš Sokoli. Kohtumine algab kell 18, mängitakse samas saalis, kus Eesti koondis hiljuti Makedoonia seljatas.

Kevadel jõudis Sokoli koduliiga esmakordselt finaali ja kaotas seal napilt kohalikule valitsejale MZT-le. Tugevas Aadria liigas saadi oma debüüthooajal 26 mängust 10 võitu (jagu saadi nii Cibonast, Cedevitast, Ljubljana Olimpijast kui Podgorica Buducnostist). Tänavu Aadria liigas ei võistelda, sest klubi presidendi kriitilistele sõnavõttudele järgnes viie-aastane võistluskeeld. Seda näljasemad ollakse eurotasandil.

Sokoli eeldatavad liidrid on kolm ameeriklast – eelmisel hooajal Saloniki PAOKi ridades ka Meistrite liigas hiilanud Thaddus McFadden, Evansville’i ülikoolis säranud (hooaja keskmine punktisaak 20,9) mängujuht Jaylon Brown, kes näiteks kahes mängus Wichita State’i vastu viskas kokku 53 punkti, ning veel üks tagamängija Anthony Collins.

Eesliini-meestest on tuntuimad serblane 207-sentimeetrit pikk Dragan Labovic, kes kolmes erinevas noorteklassis koguni neli korda Euroopa meistriks tulnud ja hiljem mitmes Venemaa tippklubis mänginud. Hiljutises MM-valiksarjas mängisid Eesti vastu tsenter Kiril Nikolovski ja äär Stojan Gjuroski.

Meistrite liiga esimese kvalifikatsiooniringi teine mängudevoor peetakse juba neljapäeval. Teises ringis ootab võitjat Ungari meister Alba Fehervar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles