Froome briti rahvale: kui te ei tunne, et olen britt, siis olgu nii

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome
Chris Froome Foto: JOSE JORDAN/AFP

Tänavusel jalgrattahooajal kaks suurtuuri võitnud Chris Froome pole oma saavutustest hoolimata brittide südameid võitnud. 32-aastane Froome tunneb enda aga britina ning esindab neid uhkusega.

«Muidugi on minus rahvuslikku uhkust. Eelkõige teen asju endale, aga samuti ka Suurbritanniale,» ütles Froome The Timesile.

Hoolimata Touri ja Vuelta võidust pole Froome Suurbritannia aasta sportlase valimisel soosik number üks. Teda edestab poksi raskekaalu maailmameister Anthony Joshua.

Froome hinnangul ei suuda britid temaga samastuda. Põhjuseks on ilmselt see, et oma lapsepõlve veetis ta suuresti Keenias, samuti käis ta ülikoolis Johannesburgis. Ning kuigi Froome’i vanemad on britid, esindas ta oma jalgratturikarjääri algusaastatel Keenia värve.

«Ilmselt paljud inimesed ei suuda minuga rahvuslikus mõttes samastuda. Keeniat esindades olin ma noor ning tundsin, et petan süsteemi. Tundsin, et võtan võib-olla kelleltki n-ö päris keenialaselt koha ära,» jätkas Froome.

«Pärast seda, kui hakkasin Suurbritannia eest sõitma, tundsin, et teen asju õigesti. Minu perekond on britid ning me kasvasime brittide väärtuste järgi. Aga ma pole kunagi Suurbritannias elanud, seega kui inimesed ei tunne, et olen britt, siis minugi poolest. Aga ma tean, kellena ma end tunnen,» lõpetas Froome intervjuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles