Emaks saanud olümpiavõitja: kaalun praegu vähem kui tippsportlasena

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magdalena Neuner kõigi oma autasudega
Magdalena Neuner kõigi oma autasudega Foto: imago sportfotodienst/imago/GEPA pictures

Kahekordne laskesuusatamise olümpiavõitja ning kümnekordne maailmameister Magdalena Neuner lõpetas viis aastat tagasi kõigest 25-aastasena karjääri. Sakslanna on seni madalat profiili hoidnud, kuid andis ajalehele München Abendzeitung intervjuu, kus rääkis laste kasvatamisest ja oma suhtest laskesuusatamisega.

Sakslanna ja tema abikaasa Josefi peres kasvab kaks last: kolmeaastane Anna-Lena ja üheksakuune Josef.

 «Emaks olemine on veelgi suurem väljakutse kui iga päev treeningplaani järgimine,» rääkis Neuner ning lisas, et kuigi ta enam täiskoormusel trenni ei tee, on tema keha jätkuvalt vormis. 

«Kaalun praegu vähem kui omal ajal tippsportlasena. Lastega on nii kiire, et ma suudan vaevu toidust mõelda. Harjun vaikselt täiskohaga ema rolliga, sest alati on midagi toimumas, aga seda ma ju tahtsingi. Olen leidnud hea tasakaalu töö ja pere vahel,» sõnas Neuner. 

«Loomulikult olen alati lastega õues, kas jalgrattaga sõitmas või jalutamas. Aga sel viisil treenida nagu varem? See juhtub ehk kolme või nelja aasta pärast.» 

Laskesuusatamist pole ta jätnud – ta jälgib seda huviga televiisori vahendusel ning suure empaatiaga. «Kui Nadine Horchler Antholzis MK-etapi võitis, hakkasin suurest rõõmust diivanil nutma ning mu tütar küsis: «Emme ,miks sa nutad?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles