Alar Varrak raskest võidust: halvasime nende meeskondliku rünnaku

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak tänases kohtumises omasid juhendamas.
Alar Varrak tänases kohtumises omasid juhendamas. Foto: www.ChampionsLeague.basketball

«Karpoš on üsna ebameeldiv vastane, sest kõik pikad on küll aeglased, aga suured, massiivsed ja viskajad,» alustas BC Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak kokkuvõtet Meistrite liiga esimese eelringi matšist Makedoonia klubi Karpoš Sokoliga, mille tema hoolealused lõpuks 87:79 võitsid.

Kalev võitis avaveerandi seitsme silmaga, läks poolajale kolmepunktilises edus, aga avastas end siis poolteist minutit enne kolmanda veerandi lõppu üheksapunktilises kaotusseisus. «Alguses kõik toimis, aga mingi hetk nad said oma rütmi käima. Lisaks tegime me väga rumalaid pallikaotusi, kus nad said joosta kiirrünnakusse ja lihtsa korvi. Sealt nad said enesekindluse kätte, rahvas elavnes ja hakkas karjuma ning meie olime raskustes,» selgitas Varrak.

Neljas veerand kuulus aga juba taas Eesti klubile. Kristjan Kanguri kaks järjestikkust kolmepunktiviset seadsid jalule 67:67 viigi ning tagasi enam ei vaadatud. Lõpuks läks Kalev/Cramole kirja kaheksapunktiline võit. Martynas Mažeika tõi 19 punktiga, Janari Jõesaar 18 ja Bojan Subotic 15 punkti. Viimane sai ka 13 lauapalli ehk topeltduubli. 

Varrak selgitab, kuidas mängu murrang toodi: «Panime lühikese satsi mängu, hakkasime vahetama ja lõime neil rünnaku sassi. (Üleplatsimehena 23 punkti toonud Thaddus) McFadden tegi veel skoori, aga võistkondlik rünnak oli neil halvatud – see tõi edu. Eks nende treener mõtleb ka nüüd midagi välja ja nii, nagu me mängisime seal viimased 10-12 minutit, me Tallinnas 40 minutit kindlasti mängida ei saa.» Kordusmäng peetakse juba neljapäeval Saku Suurhallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles